Behandelingen

Elektrisch ontharen

Elektrische epilatie wordt bij Clinic of Skin ingezet bij de behandeling van overbeharing of ongewenste haargroei. Vaak kan overbeharing worden behandeld met een laser, maar in sommige gevallen is elektrische epilatie geschikter.

Elektrische epilatie kan ingezet worden bij alle haarkleuren, maar wordt vooral ingezet bij dunne of lichte (zoals grijze, witte, blonde en rode) haren, die niet met laserontharing behandeld kunnen worden. Of wanneer er enkele haren of een combinatie van enkele lichte en donkere haren in het gelaat behandeld worden.

Wat is elektrische epilatie?

Elektrische epilatie is een vorm van definitieve ontharing die werkt door middel van stroom. Met de stroom verhitten we het haarzakje, dat op die manier wordt beschadigd, waardoor er steeds minder haar terug groeit op deze plek.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid haren, de haargroeifasen waarin de haren zich tijdens de behandelperiode bevinden en de oorzaak van de beharing. Elke haar zal een aantal keer behandeld moeten worden om te zorgen voor een langdurig resultaat. In het begin van het behandeltraject zal er regelmatiger behandeld worden, later zullen onderhoudsbehandelingen voldoende zijn. In de loop van de jaren kunnen onder invloed van hormonen of medicatie, donsharen ontwikkelen tot dikkere haren. Deze haren kunnen eventueel dan ook weer behandeld worden met elektrische epilatie.

Advies voor en na de behandeling

  • Voor en tussen de behandelingen mag je de haren niet plukken, harsen of epileren. Je mag wel knippen en scheren tot minimaal vier dagen voor de behandeling, omdat de haren tijdens de behandeling met een pincet opgepakt moeten kunnen worden.
  • Na de behandeling kan de huid wat rood zijn of warm aanvoelen. De huidtherapeut zal een verzorgende crème aanbrengen. Thuis mag je indien nodig koelen of crème aanbrengen.
  • Na de behandeling is de huid extra gevoelig en mag het gebied dat is behandeld drie dagen niet worden blootgesteld aan zonlicht. Wanneer je naar buiten gaat, adviseren wij een zonbescherming met SPF 30 of 50 te gebruiken om de huid te beschermen. Herhaal het insmeren regelmatig, het liefst iedere twee uur. Het is belangrijk om voorzichtig met zonlicht om te gaan om pigmentatieproblemen te voorkomen.

Vergoeding

Voor de behandeling van overbeharing of ongewenste haargroei in het gelaat kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van jouw zorgverzekeraar. Deze vergoeding komt uit de aanvullende verzekering. Informeer bij jouw zorgverzekeraar welk recht op vergoeding je hebt en raadpleeg jouw polisvoorwaarden. Soms heb je een verwijzing van jouw huisarts of specialist nodig om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

Tarieven

Elektrisch ontharen - ongewenste haargroei gelaat - 15 min €50 per behandeling
Elektrisch ontharen - ongewenste haargroei gelaat - 30 min €65 per behandeling
Elektrisch ontharen - ongewenste haargroei gelaat - 45 min €80 per behandeling

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram