Behandelingen

Roodheid IPL behandeling

Roodheden in het gelaat (zoals vaatjes, rosacea of littekens na acne) kunnen wij bij Clinic of Skin goed behandelen. We hebben meerdere methoden om deze roodheden te behandelen zoals met de Regenlite Pulsed Dye Laser en een heel krachtig IPL apparaat.

De behandeling met IPL lijkt op een laserbehandeling, maar de techniek werkt net iets anders. Waar een laser maar één golflengte bevat, werkt IPL met meerdere golflengtes. De behandeling met IPL werkt daarom iets minder gericht, maar wel op meerdere dieptes in de huid in vergelijking met de laserbehandeling.
Tijdens de intake wordt afhankelijk van de indicatie geadviseerd welke behandeling voor jou het meest effectief zal zijn.

De IPL behandeling

De IPL geeft een lichtflits, dit licht wordt geabsorbeerd door het bloed in het vaatje, de temperatuur van het bloed zal stijgen, deze warmte geeft hij af aan de vaatwand, de eiwitten in de wand verliezen hun structuur en zal worden opgeruimd door het lichaam.

Het gevoel dat je tijdens de behandeling zult ervaren, is te omschrijven als een warmte sensatie. Pijnlijk is het niet en het duurt ook niet lang. Alleen de roodheden worden behandeld, de ‘gezonde’ huid wordt niet behandeld en blijft intact.

Na de behandeling

De behandelde huid zal direct na de behandeling warm en gloeiend aanvoelen. Ook kan er roodheid en zwelling ontstaan. Deze effecten houden gemiddeld één tot twee dagen aan. De huid zal soms na de behandeling gekoeld worden met een coldpack, om deze effecten te verminderen. Indien nodig mag je thuis de huid ook nog koelen.

Ook kan de huid licht schilferen en een jeukend gevoel geven. Verder kunnen de roodheden na de behandeling donkerder van kleur zijn, dit betekent dat het licht van de IPL goed is geabsorbeerd. Als deze tijdelijke verkleuringen als cosmetisch storend worden ervaren, kan er gebruik gemaakt worden van een camouflage, zoals Colorescience minerale make-up.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor het verminderen van couperose zijn gemiddeld één tot drie behandelingen nodig, voor rosacea en diffuse roodheid zijn dat er ongeveer drie tot zes.

Adviezen voor en na de behandeling:

  • Stel je huid ten minste zes weken voor en vier weken na de behandeling niet bloot aan zonlicht of de zonnebank. Als het niet mogelijk is om de zon te vermijden, smeer je dan goed in met een zonbescherming met SPF 30 of 50. Herhaal het insmeren om de twee uur voor een optimale bescherming. Het is zeer belangrijk om verstandig met zonlicht om te gaan, om pigmentatieproblemen te voorkomen.
  • Stop uiterlijk 14 dagen voor de behandeling met het gebruiken van zelfbruinende producten.
  • Roken vermindert de genezing van de huid. Het is daarom raadzaam twee uur voor en twee uur na de behandeling niet te roken, maar nog beter is om de gehele dag niet te roken.
  • Als jouw huid extra gevoelig is voor pigment, kan worden geadviseerd om voorafgaand aan de behandeling een pigment remmend middel te gebruiken.
  • Wanneer je gevoelig bent voor het ontwikkelen van een koortslip, kun je voorafgaand aan de behandeling L-Lysine-supplementen gebruiken.
  • Als er haargroei voorkomt in het te behandelen gebied, moet er een dag van tevoren geschoren worden. Harsen en epileren moet minimaal vijf dagen voor de behandeling zijn gedaan.
  • De behandelde huid is kwetsbaar na de behandeling. Wees dus voorzichtig met jouw huid en zorg voor een hygiënische omgeving. Was de huid voorzichtig met lauw water en gebruik een mild reinigingsproduct.
  • Wanneer je sterke retinol producten gebruikt, moet je hier twee tot drie dagen voorafgaand aan de behandeling mee stoppen.
  • Na de behandeling mag de huid eventueel gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up. Dit zijn camouflerende make-up producten die de huid verzorgen en niet verstoppen.

Tarieven

Roodheid IPL behandeling - klein €100 per behandeling
Roodheid IPL behandeling - middel €150 per behandeling
Roodheid IPL behandeling - groot €200 per behandeling

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram