Behandelingen

Huidveroudering laserbehandeling

Wanneer je ouder wordt, wordt ook je huid ouder. Vaak is dat verouderingsproces goed zichtbaar. Naast rimpels en lijnen ontstaan er kleurverschillen en pigmentvlekken, wordt de huid slapper en grover van structuur. Huidveroudering ontstaat voornamelijk door een vermindering van bindweefsel (collageen) en elastine. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de huidveroudering zoals genetische aanleg en etnische afkomst, maar ook levensstijlen, waaronder roken en (overmatige) blootstelling aan zonlicht.

Bij Clinic of Skin bieden wij diverse behandelingen om huidveroudering tegen te gaan. De nieuwste en effectiefste methode is een laserbehandeling met de fractionele, non-ablatieve ResurFx laser. De ResurFx laser zorgt voor huidvernieuwing door de aanmaak van collageen en elastine in de diepere huidlagen te stimuleren. Zo zorgt de laser ervoor dat fijne lijntjes vervagen, diepe rimpels oppervlakkiger worden en verkleuringen van de huid minder zichtbaar worden of verdwijnen. Dit geeft de huid een frissere, egalere en dus jeugdigere uitstraling.

De laserbehandeling

De laserstraal maakt minuscule, rechte gaatjes in de huid die tot in de lederhuid reiken. Dankzij de gaatjes die gemaakt worden, worden bindweefselcellen gestimuleerd om nieuw collageen aan te maken. Het gevoel dat je tijdens een laserbehandeling ervaart, is te omschrijven als warme prikjes. De laser heeft een gekoelde kop, zodat de huid tijdens de behandeling direct wordt gekoeld.

Na de behandeling

Na de behandeling voelt de huid warm en gloeiend aan en kan er roodheid en zwelling ontstaan. Dit houdt gemiddeld 1-2 dagen aan. Een aantal dagen na de behandeling kunnen er hele kleine, lichtbruin gekleurde stipjes verschijnen op de huid. Als dit als cosmetisch storend wordt gevonden, mag de huid gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up. Ook kan de huid licht schilferen en een jeukend gevoel geven.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er drie tot vijf behandelingen nodig met een interval van vier weken. Omdat huidvernieuwing een langdurig proces is, zal pas na een aantal maanden het uiteindelijke resultaat zichtbaar zijn. Het behandelresultaat is deels afhankelijk van de huidconditie en levensstijl, daarom kan het zijn dat we adviseren de laserbehandeling te combineren met een andere behandeling om het beste resultaat te krijgen. Daarnaast zal huidveroudering altijd doorgaan, daarom adviseren wij onderhoudsbehandeling om het resultaat te behouden.

Adviezen voor en na de behandeling:

  • Stel je huid ten minste zes weken voor en vier weken na de behandeling niet bloot aan zonlicht of de zonnebank. Als het niet mogelijk is om de zon te vermijden, smeer je dan goed in met een zonbescherming met SPF 30 of 50. Herhaal het insmeren om de twee uur voor een optimale bescherming. Het is zeer belangrijk om verstandig met zonlicht om te gaan, om pigmentatieproblemen te voorkomen.
  • Stop uiterlijk 14 dagen voor de behandeling met het gebruiken van zelfbruinende producten.
  • Roken vermindert de genezing van de huid. Het is daarom raadzaam twee uur voor en twee uur na de behandeling niet te roken, maar nog beter is om de hele dag niet te roken.
  • Als je huid extra gevoelig is voor pigment, kan worden geadviseerd om voorafgaand aan de behandeling een pigment remmend middel te gebruiken.
  • Wanneer je gevoelig bent voor het ontwikkelen van een koortslip, kun je voorafgaand aan de behandeling L-Lysine-supplementen gebruiken.
  • Als er haargroei voorkomt in het te behandelen gebied, moet er een dag van tevoren geschoren worden. Harsen en epileren moet minimaal vijf dagen voor de behandeling zijn gedaan.
  • De behandelde huid is kwetsbaar na de behandeling. Wees dus voorzichtig met jouw huid en zorg voor een hygiënische omgeving. Was de huid voorzichtig met lauw water en gebruik een mild reinigingsproduct.
  • Wanneer je sterke retinol producten gebruikt, moet je hier twee tot drie dagen voorafgaand aan de behandeling mee stoppen.
  • Na de behandeling mag de huid eventueel gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up. Dit zijn camouflerende make-up producten die de huid verzorgen en niet verstoppen.
  • Gebruik voedingssupplementen om ook de aanmaak van collageen te stimuleren van binnenuit.

Tarieven

Huidveroudering laserbehandeling - enkele rimpels/ bovenlip €75 per behandeling
Huidveroudering laserbehandeling - klein gebied (wangen klein/ mondgebied/ ooggebied/ voorhoofd) €150 per behandeling
Huidveroudering laserbehandeling - middel gebied (mondgebied + wangen/ wangen groot/ hals) €200 per behandeling
Huidveroudering laserbehandeling - groot gebied (hele gelaat/ decolleté) €275 per behandeling

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram