Thuisbehandelingen

Huidverslapping

Is je huid minder stevig dan een aantal jaar geleden? Zie je je huid slapper worden naast je mond of bijvoorbeeld bij je kaaklijn? Wil je dit strakker en steviger hebben? Dit kun je zelf thuis ook behandelen middels een thuisbehandeling en onze begeleiding online.

Huidverslapping is 1 van de tekenen van huidveroudering. Het betekent dat de bovenste huidlaag (opperhuid) en die huidlaag eronder (lederhuid) wat los gaan laten van elkaar. Deze verbinding kun je herstellen met de juiste actieve werkstoffen en ook kun je huid verstrakken met speciale huidtools op basis van microstroom die de spiertjes in je gezicht trainen waardoor je huid verstrakt. Dit geeft echt prachtige resultaten. Benieuwd hoe dit werkt of welke voor jou geschikt zijn?

Vraag ons gerust om advies of vraag een gratis online persoonlijk huidadvies aan via onderstaande button.

Herstel
Herstel
Herstel
Herstel
Herstel
Herstel
Herstel
Herstel

Huidverslapping

Bij het ouder worden, wordt de huid steeds slapper. Dat komt doordat de huid met de jaren dunner wordt en doordat het onderhuidse steunweefsel volume en stevigheid verliest. Huidverslapping kan zowel in het gelaat als op het lichaam voorkomen en kan verschillende oorzaken hebben. Op deze pagina zullen we bespreken wat de redenen zijn dat de huid verslapt. Ook zullen we hier vertellen hoe wij een verslapte huid kunnen verbeteren.

Wat is huidverslapping

Als iemand ouder wordt, verandert er veel aan de huid. De bovenste huidlagen worden dunner en in de huidlaag daaronder vermindert het aantal bloedvaten en talgklieren. Daardoor ontstaat er meer ruimte tussen de verschillende huidlagen. Ook de hoeveelheden collageen en elastine (de vezels die zorgen voor de stevigheid van de huid) nemen af, waardoor het onderhuids bindweefsel haar stevigheid verliest. Daarnaast krimpt de schedel tijdens het ouder worden, waardoor de huid er losser omheen komt te zitten. Dit zorgt er allemaal voor dat de huid slapper en minder veerkrachtig is en er ook zo uitziet.

Oorzaken van huidverslapping

Zoals hierboven al wordt beschreven, is huidveroudering een natuurlijk proces. Huidverslapping hoort helaas bij het verouderingsproces en is niet te voorkomen. Er zijn echter wel factoren die de huidveroudering kunnen versnellen, zoals roken, (verkeerde) voeding, te weinig lichaamsbeweging, stress, medicatie en de zon. Op onze pagina over huidveroudering gaan we dieper in op de invloeden die deze factoren op de huid hebben.

Advies Clinic of Skin

Voor de thuisbehandeling van een verslapte huid adviseren wij NuFACE. NuFACE is een apparaatje dat door middel van microstroom zorgt voor een algehele stimulans van de huid. Het apparaat geeft een liftend effect, dat direct zichtbaar is op onder andere de kaaklijn, jukbeenderen en rondom de ogen/wenkbrauwen. Daarnaast zorgt NuFACE voor een verbetering van de gezichtscontour, de circulatie en de opname van producten in de huid. Er bestaat ook een kleiner apparaat, vergelijkbaar met de NuFACE, maar dan bedoeld voor rimpeltjes/fijne lijntjes in kleine zones zoals rondom de ogen, mond of op het voorhoofd.

Behandeling verslapte huid

Een huid die extreem verslapt is, kan alleen operatief behandeld worden. Daarom is het belangrijk om niet te lang te wachten met het afremmen van het verslappen van de huid. Wij bieden verschillende behandelingen aan die helpen bij het verminderen van de huidveroudering.

Behandeling verslapte huid van het gehele lichaam

Endermologie is dé behandeling voor een verslapte lichaamshuid. Een behandeling met endermologie is een vrijwel pijnloze behandelmethode, die zowel de huid als het onderhuids bindweefsel aanpakt. Endermologie verbetert de structuur van het bindweefsel, bevordert de doorbloeding en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Op deze pagina is meer te lezen over Endermologie. Daarnaast zetten wij ook Endermologie in op het gelaat om de huid te verstrakken.

Behandeling verslapte huid van het gelaat

Een verslapte gezichtshuid kan heel mooi behandeld worden met zowel Endermologie als een fractionele laserbehandeling. Een behandeling met deze laser stimuleert de productie van collageen, wat ervoor zorgt dat de huid weer strakker en voller wordt. Lees hier meer over onze fractionele laserbehandeling.

Onze producten zijn gespot in:

Volg ons op Instagram