Thuisbehandelingen

Grove poriën

Heb je grove poriën en stoor je je hier aan? Zou je graag willen dat deze kleiner, fijner zijn en minder opvallen? Grove poriën is een veel gehoorde huidklacht, de meeste mensen willen deze graag verfijnen. Helaas kunnen we de poriën niet helemaal wegnemen. Maar door de huid grondig te reinigen, de huidcel vernieuwing te stimuleren  en de juiste werkstoffen te gebruiken kun je wel zorgen dat ze veel fijner worden. Dit kun je ook zelf thuis doen met de juiste producten. Wil je weten hoe je dit het beste kunt aanpakken? Vraag dan een gratis online persoonlijk behandelplan aan door hieronder op de button te klikken.

Herstel
Herstel
Herstel
Herstel
Herstel
Herstel
Herstel
Herstel

Grove poriën

Bij Clinic of Skin krijgen we vaak de vraag of we iets aan grove poriën kunnen doen. Veel mensen hebben last van grove poriën en vinden dat vervelend. Ze willen graag een gladde, fijne en egale huid. Helaas zijn grove poriën nooit helemaal weg te halen, maar er zijn wel een aantal behandelmethoden waarmee we de huid gladder kunnen krijgen. Op deze pagina leggen we uit wat grove poriën zijn en wat we eraan kunnen doen.

Wat zijn grove poriën?

Poriën zijn de openingen van onze talg- en zweetkliertjes in de huid. Via deze openingen worden talg en zweet uit de huid naar de oppervlakte gebracht. Poriën zitten over het hele lichaam en zijn vaak nauwelijks zichtbaar. Grove poriën zijn echter wat opvallender dan normaal. Ze komen vaak voor op de neus, de wangen en het voorhoofd, omdat de talgklieren hier wat groter zijn.

Oorzaak van grove poriën

Door verschillende oorzaken kunnen poriën groter en grover worden:

 • Verstopte poriën
  Wanneer de uitgang van de talgklier wordt geblokkeerd (bijvoorbeeld door een ophoping van dode huidcellen), ontstaat er een verstopte porie of mee-eter. Als een verstopte porie of mee-eter groter wordt, rekt de poriewand mee en wordt deze groter en zichtbaarder. Wanneer dit bij meerdere poriën in hetzelfde gebied gebeurt, worden de grove poriën zichtbaar.
 • Vette huid
  Bij een verhoogde talgproductie is de huid vetter. De talgproductie werkt te snel, waardoor er kans is op verstopte poriën en acne. Een vette huid kan erfelijk bepaald zijn.
 • Verkeerde cosmetica
  Door te vette crèmes te gebruiken, afsluitende make-up op het gezicht te smeren of door de huid niet goed te reinigen, kunnen poriën verstopt raken.
 • Huidveroudering
  Door verlies van elasticiteit in de huid, wordt de huid slapper. De poriewandjes worden dan ook slapper, gaan meer zakken en kunnen niet meer goed sluiten, waardoor ze er grover uitzien.

Advies Clinic of Skin

Bij langdurige aanwezigheid van bovenstaande factoren en wanneer de poriën vergroot zijn, is het niet gemakkelijk deze weer te verkleinen. Het is dus belangrijk om te voorkomen dat poriën grof worden. Een goede reiniging is hierbij van belang. De huidtherapeuten van Clinic of Skin adviseren je graag over het voorkomen van grove poriën en helpen je de juiste verzorgingsproducten voor jouw huid te vinden.

Grove poriën behandelen

Wanneer er eenmaal grove poriën aanwezig zijn, is het helaas niet mogelijk deze weer helemaal te laten verdwijnen. Dit komt door alle veranderingen in de huid in de puberteit en door huidveroudering of zonneschade. Wel is het mogelijk om met de juiste behandeling en huidverzorgingsproducten de poriën en de huidstructuur te verfijnen, zodat de grove poriën minder zichtbaar zijn. Hiermee kan tevens worden voorkomen dat de huidstructuur en de poriën nog grover worden. Bij Clinic of Skin bieden we verschillende behandelingen aan om de huidstructuur te verfijnen, namelijk:

Reinigende behandeling

De eerste en belangrijkste stap bij de behandeling van grove poriën, is de reiniging. De huid moet goed worden schoongemaakt en de verstopte poriën en mee-eters worden verwijderd, om zo verergering te voorkomen. Hiervoor worden speciale medische huidverzorgingsproducten voor thuis en daarnaast reinigende behandelingen bij Clinic of Skin geadviseerd. Tijdens een diepte reinigingsbehandeling verwijderen we alle onzuiverheden en maken de poriën schoon. We gebruiken hierbij producten en peelings met zuren, zoals salicylzuur of glycolzuur, om de talgproductie te reduceren en dode huidcellen te verwijderen. Het zuur dringt door tot in de talgklier en remt de productie van talg. Na een dieptereiniging kunnen de schone poriën weer sluiten. Als de huid erg vet is en de talgproductie verhoogd is, is het advies om deze behandeling regelmatig te herhalen. Daarnaast adviseren wij om thuis producten te gebruiken die een diepgaande werking hebben op de talgproductie. Op de volgende pagina’s kun je meer lezen over deze reinigende behandeling en over de verschillende soorten peelingen, zoals de chemische peelingen en de ZO peelingen.

Laserbehandeling grove poriën

Bij Clinic of Skin kunnen we grove poriën heel succesvol behandelen door een laserbehandeling in zetten. Hiermee verstevigen we de huidstructuur door het stimuleren van het aanmaken van collageen en elastine in de diepere huidlagen. De laserbehandeling herstelt schade in het bindweefsel, waardoor de huid gladder, egaler en sterker wordt en grove poriën worden verfijnd. Lees op de volgende pagina meer over deze laserbehandeling.

Medische Microneedling

Met microneedling kunnen we grove poriën verfijnen door minuscule verticale kanaaltjes in de huid te maken. De kleine gaatjes activeren het natuurlijke herstelproces. Door het bindweefsel te prikkelen, komen actieve groei en helende factoren op gang, die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Dit zal ervoor zorgen dat de huid dikker, steviger en gladder wordt. Als je meer wilt weten over microneedling, lees dan deze pagina.

Microdermabrasie

Een grove huid kan ook behandeld worden met microdermabrasie. Bij Clinic of Skin werken we met een medisch microdermabrasie-apparaat dat zeer krachtig is: de Ultrapeel. Dit medische apparaat werkt intensiever en dieper dan andere microdermabrasie-apparatuur en levert mooie resultaten op het gebied van huidverbetering. Op deze pagina vertellen we meer over deze behandelmethode.

Onze producten zijn gespot in:

Volg ons op Instagram